Găsiți aici video pas cu pas pentru mâncarea de adulți adaptată pentru diversificare. Sara e fetiță mare și mănâncă alături de restul familiei.
Copiii mei nu au fost fani ai mâncării pasate la blender, așa că gătesc mâncarea de bebe și o zdobesc cu furculița, sau o mărunțesc doar cu cuțitul.
Azi am gătit ceafă de porc la cuptor cu broccoli și quinoa. Organizația mondială a sănătății recomandă introducerea oricărui aliment devreme și în cantități mici. Asta include și carnea sau ouăle.
Ingrediente

500g ceafă de porc
1 broccoli
1/2 cană quinoa
parmezan
condimente
Instrucțiuni mâncare adaptată pentru diversificare
Am condimentat carnea pentru adulți cu sare, piper, usturoi și rozmarin. Am condimentat carnea pentru bebe doar cu puțin usturoi și rozmarin. Le-am pus în recipiente separate.
Le-am pus în cuptor cu puțină apă, la 180 de grade pentru 45-50 de minute. Carnea bebelușei a fost gata mai repede. După ce am scos carnea ei din cuptor, am adăugat puțin vin roșu peste carnea adulților.
Am spălat quinoa în mai multe ape. Am explicat într-o altă rețetă baby friendly, pe care o las aici, de ce e necesar acest pas. Sunt fan quinoa pentru numeroasele beneficii aduse sănătății. Nu degeaba este încadrată în categoria superfoods. E potrivită și pentru copiii sau adulții care suferă de boala celiacă, (intoleranță la gluten) întrucât nu conține gluten.
Broccoli a stat la fiert 7 minute în apă fără sare. Apoi am scos partea adulților și l-am tras la tigaie cu unt și condimente. Am adăugat la final parmezan. Partea bebelușului a mai stat câteva minute la fiert. Apoi l-am pus în blender și l-am pasat.
Am fiert o parte quinoa la 2 parți de apă, fără sare, aproximativ 8-10 minute. Am scos quinoa pentru bebe, apoi am condimentat restul.
Mâncarica a fost gata în aproximativ 50 de minute și a fost apreciată de toată lumea.
Alte idei, trucuri și secrete găsiți aici.
Mă găsești și pe Facebook și Instagram.
Sursa OMS