Băiatul nostru se apropie de minunata vârstă de un an. Știu că el nu își va aduce aminte de această aniversare, așa că am ales să o sărbătorim printr-o ședință foto smash the cake, în traducere, nimicește tortul. Mi-am dorit să fie o experiență amuzantă pentru el, dar în același timp sănătoasă.
Am tot căutat prin Cluj o cofetărie care să ne ajute cu un tortuleț numai bun de nimicit, potrivit ca mărime pentru manuțele lui mici, dar am gasit doar variante prea mari și prea scumpe pentru ce aveam nevoie.
Am decis să îl fac eu acasă. Descriu mai jos o rețetă simplă și rapidă, din care a ieșit un tortuleț simpatic. Tortul, deși făcut de o amatoare, a dat bine în poze și cel mai important nu mi-a dat dureri de cap la gândul că e consumat de puiul de om.
Echipa Expression Studio ne-a ajutat cu un decor superb, bună dispoziție și fotografii care se vor transforma în amintiri minunate.
Pentru tortuleț am folosit doar câteva ingrediente.
Ingrediente
- 5 ouă
- 6 linguri de faina 000
- 1 morcov
- 1 smochină
- 1 banană mare
- 1 portocală
- 300 g cremă mascarpone
- 200 g smântână pentru frișcă neîndulcită
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 35 minute
Instrucțiuni tort baby friendly pentru smash the cake
Tortul pentru bebeluș nu conține zahar, sare sau agent de afânare. Pentru ca blatul să aibă o consistență pufoasă și aerată, am separat ouăle și am bătut foarte bine albușurile.
Am adăugat apoi galbenușurile pe rând cu o spatulă și am avut grijă să amestec încet, de jos în sus.
După ce am încorporat toate gălbenușurile am început să încorporez și făina. Am folosit aceleași mișcări de jos în sus în timp ce am cernut făina lingură cu lingură.
În timp ce eu încorporam cu grijă făina încercând să păstrez tot aerul în compoziție, micul meu ajutor se asigura că nu voi avea timp să mă plictisesc nici după finalizarea tortului.
Într-un vas separat am amestecat morcovul dat pe răzătoarea cea mai fină, banana și smochina care au rolul de a îndulci blatul în mod natural.
Le-am încorporat treptat și pe ele în compoziție.
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și am uns cu puțin unt forma de 17 cm în diametru pe care am cumpărat-o special pentru tortul acesta.
Compoziția am turnat-o în formă, care s-a umplut. Este esențial ca blatul sa fie aerat. Doar așa vom putea obține un produs final pufos fără agenți de afânare.
Blatul a stat 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp în care am făcut crema. Am bătut frișca neîndulcită până a devenit ferma apoi am adăugat mascarpone și am stors puțin suc din portocală.
După ce s-a răcit blatul l-am feliat în două și am însiropat baza cu suc de portocală.
Am adăugat cremă peste blat și am așezat blatul superior deasupra.
In final am acoperit tortul cu cremă și l-am ornat atât cât m-am priceput.
A ieșit o ședință foto minunată și distractivă pentru cel mic.
Alte idei, trucuri și secrete găsești aici.