Idei, trucuri și secrete

Pui cu sparanghel, gustos și sănătos

Am descoperit recent sparanghelul, o legumă gustoasă și cu o multitudine de beneficii pentru sănătate. Vă propun o rețetă simplă și gustoasă de pui cu sparanghel apreciată și de cei mari și de cei mici la noi acasă.

Iată în linii mari beneficiile consumului de sparanghel: detoxifiază, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale.

Este foarte important ca sparanghelul să fie proaspăt, în caz contrar nu rămâne crocant și suculent.

Ingrediente pentru 2 porții

500 g de pui (uneori folosesc piept de pui sau ciocanele)

200 g de ciuperci

500 g de sparanghel (o legatură)

100g unt

sare, piper, usturoi granulat, lămâie

Instrucțiuni

Primul pas este pregătirea puiului. Dacă aleg să prepar piept de pui, îl tai cubulețe, îl condimentez puțin cu sare, piper și usturoi și îl trag la tigaie cu puțin unt. În cazul în care decid sa fac ciocanele, preîncălzesc cuptorul la 180 de grade, le așez într-un vas termo și le pun în cuptor cu puțină apă și condimente.

Pasul doi e pregatirea sparanghelului. Încep prin spalarea fiecărei tije în parte cu apă rece. Apoi tai aproximativ un centimetru de la baza fiecărei tije. Pun apă la fiert și introduc sparanghelul cand apa ajunge la punctul de fierbere. Îl las la fiert exact 6 minute și apoi îl țin sub jet de apă rece ca să mă asigur că își păstrează culoarea verde și frăgezimea.

Între timp fac sosul de ciupercuțe. Noi suntem mari amatori de hribi și culegem vara și toamna pentru întreg anul. Dar dacă nu aveți hribi puteți utiliza ciuperci champignon. Ciupercile le curăț și le tai cubulețe și le călesc în puțin unt. Adaug puțina apă și smântână dulce pentru gătit alături de condimente și le las să fiarbă puțin.

Topesc unt într-o tigaie și adaug sparanghelul stors bine. Il condimentez cu puțină sare, piper și usturoi și îl întorc pe toate părțile timp de 5-6 minute la foc mediu.

La final adaug puțină lămâie si mâncarea e gata!

Porția copilului o gatesc separat cu usturoi, dar fără sare.

pui cu sparanghel

Alte idei, trucuri și secrete găsiți aici.

Surse electronice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.