Am făcut azi ceva bun, delicios și suculent și partea cea mai bună e că are puține calorii. Chiftele de curcan cu dovlecel cu aproximativ 130 de calorii pe suta de grame.
De când am născut al doilea copil am o dorință arzătoare să revin la forma de dinainte de sarcini. Fac sport de câte ori am ocazia, am eliminat zaharul și prăjelile din alimentație și am grijă să mănânc 3 mese pe zi și să beau multă apă. Acest stil de viață echilibrat a dat întotdeauna roade în cazul meu și am reușit deja să pierd 2 kg în 10 zile.
Aliatul meu numărul unu în lupta cu kilogramele este cuptorul. Azi am făcut aceste chifteluțe cu dovlecel la cuptor, care au ieșit pufoase, suculente și delicioase.
Ingrediente
700g de carne tocată din pulpă de curcan
1 ou
1 dovlecel mediu
50g de brânză mozzarella
3 căței de usturoi
pătrunjel
sare, piper
Instrucțiuni
Peste carnea de curcan am adăugat dovlecelul ras și stors puțin cu mâna. Am adăugat mozzarella rasă. Am amestecat toate ingredientele într-un vas. Mi-am uns puțin mâinile cu ulei și am format biluțele de carne. Le-am așezat pe o tava și le-am băgat în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute.
Când s-au rumenit pe o parte, le-am întors. Chiftelele lasă apă datorită dovlecelului din compoziție. Le-am lăsat până ce toată apa s-a evaporat.
Așa au arătat la final, rumene și pufoase:
Le-am servit cu un piure de cartofi și salată verde.
Alte idei, trucuri și secrete găsiți aici.