economie
Idei, trucuri și secrete

5 moduri în care poți să faci economie (p)

În zilele noastre poate să fie foarte costisitor să crești unul sau mai mulți copii. Noi am găsit câteva metode prin care reușim să facem economie. Economisim atunci când cumpărăm diverse lucruri pentru noi, pentru casă și pentru copii.

În caz că nu ai chef să citești tot, îți scriu încă din introducere. E reducere mare la scutece pe eMag!

1. Cumpără consumabilele în perioadele cu promoții și fă economie

Când zic consumabile mă refer la lucruri mici, care nu expiră, pe care le cumpărăm în mod repetitiv. În general de Black Friday cumpărăm detergent de vase pentru tot anul. Mai luăm și cafea, produse de îngrijire pentru copii și scutece.

economie
Scutece cumpărate de Black Friday

Dacă ați ratat Black Friday nu e nicio problemă. Mai sunt perioade cu prețuri mici. Trebuie doar urmărite. De exemplu scutecele sunt in oferta săptămânii la eMAG.

Noi am folosit scutecele Huggies la amândoi copiii de la naștere. Deși am încercat și alte branduri, ne-am întors mereu la Huggies. Principalul motiv pentru care le preferăm e că nu au mirosul subtil de medicamente pe care l-am simțit la alte branduri. Când erau mici copii luam Huggies Elite Soft.

Mereu luăm câteva pachete atunci când sunt la preț redus. Dacă rămân mici, pur și simplu returnăm pachetele sigilate. Avem cont genius family pe eMAG. Acesta ne permite să returnăm produsele în termen de 60 de zile.

2. Fă-ți cont premium/genius/de fidelitate pe site-urile de unde cumperi des

Noi ne-am înrolat în programul Genius de pe eMAG încă de la început. Doar anul trecut faptul că avem cont Genius ne-a ajutat să facem o economie substanțială de peste 1000 de lei. Am economisit pentru că produsele ne-au fost livrate gratuit.

Eu am cont cu beneficii de membru și pe H&M și alte site-uri de unde mai comand haine.

3. Alege lucrurile de care știi că vei avea nevoie din timp și urmărește evoluția prețurilor

În familia noastră listele cu favorite sunt la mare preț. Adăugăm în listă lucrurile pe care ni le dorim și urmărim prețul. Așa am procedat când ne-am mutat și am utilat și mobilat casa. Asta ne-a ajutat să facem economie de câteva zeci sau mii de lei.

Eu în general nu notez modificările de preț, dar fac câte un screenshoot. Un screenshoot nu îți consumă multă energie. Le poți adăuga într-un folder pe care să îl deschizi din când în când. Asta te ajută să ai termen de comparație.

Și agregatoarele de prețuri sunt utile, dar ele nu conțin mereu toate site-urile care ne interesează.

4. Setează-ți alerte de preț pentru lucrurile valoroase

Pe lângă listele cu favorite, noi ne setăm alerte pentru scăderi de preț sub anumite praguri. Așa am procedat când am luat piscina din curte. Am prins cel mai bun preț după câteva săptămâni de așteptare. Tot așa am prins ultima reducere de 25% la Wizzair și am luat bilete de avion la un preț foarte bun.

5.Planifică vacanțele din timp ca să faci economie

Planificarea e mama tuturor economiilor. Poate cele mai importante economii pe care le facem noi ca familie sunt legate de călătorii. Am mai scris în acest articol despre modul în care planificăm concediile, de fiecare dată pe cont propriu.

Site-ul care ne ajută mult în identificarea unor zboruri la prețuri convenabile spre diferite locații este Kiwi.com. Căutarea este foarte flexibilă și avem posibilitatea de a seta alerte de preț.

Alte idei, trucuri și secrete găsiți aici.

Mă găsești și pe Facebook și Instagram.

Imagine de Nattanan Kanchanaprat de la Pixabay 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.